הגישור מהווה דרך חלופית ליישוב סכסוכים ויצירת הסכמה. גישור הוא הליך, אשר במסגרתו מסייע המגשר לצדדים להגיע לידי פתרון, שהוא הנכון ביותר עבורם, תוך שימת דגש על הצרכים של הצדדים. בגישור, נעזרים הצדדים, המצויים במחלוקת, בגורם נייטרלי ואובייקטיבי, הוא המגשר.
המגשר מאפשר לכל צד לשמור על עצמאות בכל הנוגע לקבלת החלטות, תוך שמסייע הוא בידם להגיע לידי פתרון כלל המחלוקות שנגלעו ביניהם. על הגישור חל חסיון מלא והמגשר לא יוכל להעיד על ההליך בביהמ"ש.
ניתן לנהל גישור בכל סכסוך – החל ממחלוקות שניטשו בין שכנים ועד לשיחות שלום בין מדינות. ברחבי העולם, מהווה הגישור אף אמצעי חינוכי לאורח חיים שיש בו כבוד הדדי, פתיחות וסובלנות.
סעיף 79ג' לחוק בתי המשפט מאפשר לביהמ"ש, בהסכמת הצדדים, להפנות את בעלי הדין שבפניו להליך גישור כדי לנסות וליישב הסכסוך ביניהם מחוץ לכתלי ביהמ"ש.
במשרדנו מתנהלים הליכי גישור רבים במסגרת הליכי פרידה וגירושין. הליך הגישור הוא הדרך האופטימלית לסיים מחלוקות בין בני זוג שהינם ידועים בציבור או נשואים ואף בין בני אותו המין.
עו"ד מתת פלסנר בתוכנית משפחה פלוס 28/4/19 - גישור גירושין, באילו מצבים זה מתאים
השאירו פרטים וניצור קשר בהקדם
מהו גישור
שיטה חלופית ליישוב סכסוכים ויצירת הסכמה, בשיטה זו נעזרים צדדים הנמצאים במחלוקת בגורם עצמאי המגשר. המגשר הנו צד ניטרלי במחלוקת והוא מאפשר לכל צד לשמור על עצמאותו בקבלת ההחלטות תוך יישום השיטה. הליך הגישור מאפשר פתרון סביר בנסיבות העניין.
ניתן ליישם את שיטת הגישור בכל סכסוך החל ממחלוקת בין שכנים ועד לשיחות שלום בין מדינות. ברחבי העולם הגישור מהווה אמצעי חינוכי לאורח חיים שיש בו כבוד הדדי, פתיחות וסובלנות.
ס' 79 לחוק בתי המשפט נתן את החותם להליכי גישור במערכת בתי המשפט, לשופט סמכות להפנות בעלי דין להליך גישור כדי ליישב סכסוך מחוץ לכותלי בית המשפט.
מהו גישור גירושין?
מחלוקת המתגלעת במשפחה יכולה להשפיע על בני זוג בשני מישורים, הראשון והמרכזי הוא המישור הרגשי, תחושת הזוגיות המשותפת נפגעת והופכת לאינטרס אישי ופרטי. פעמים הסיבה למחלוקת (בגידה, משבר כלכלי, התרחקות רגשית, ועוד), היא גורם מרכזי שכן, היא יכולה לגרום לתחושות של עלבון, כעס, עצב וחוסר אמונה. אלה יכולים להעצים את המחלוקת ולהעמיק את הסכסוך.
המישור השני הוא המישור החוקי, פעמים מישור זה ייפתר מהר מאוד באמצעות ניסוח הסכם גירושין ואישורו בבית המשפט לענייני משפחה או בבית הדין הרבני. כאשר יש מחלוקת אשר עטופה בתחושות רגשיות מעורבות אזי, הליך הגירושין יכול להימשך זמן ממושך לגרום למתח,פגיעה בתא המשפחתי ובילדים, ולשאת עלויות גבוהות.
הניסיון מלמד שהגישה המשפטית המסורתית מעוררת ניגודים ויריבות. פעמים רבות, לגישה זו אין מקום בהליך גירושין. לרוב מבקשים בני הזוג ליישב את המחלוקת תוך שימת דגש על טובת הילדים ויצירת הסכם צודק וסביר לשני הצדדים.
הגישור במשפחה נותן מענה בדיוק למצב זה, הוא מאפשר הימנעות מהליך משפטי, מאפשר הליך זוגי ראוי המכבד את הצרכים של בני הזוג ושל המסגרת המשפחתית אשר תתקיים בתצורתה החדשה עוד שנים רבות.
יתרונות הליך הגישור
- חסכון בזמן – הליך הגישור הוא פשוט במהותו, קצר וממוקד, בשונה מן ההליך המשפטי, שעשוי להימשך זמן רב.
- פשטות – הליך הגישור אינו מתנהל עפ"י הפרוצדורה הנהוגה בביהמ"ש, יש בו מקום רב לגמישות, להתנהלות עפ"י רצונות הצדדים וצרכיהם האישיים.
- חסכון בהוצאות – הליך הגישור הוא במהותו הליך הדורש השקעה מצומצמת יותר של משאבים כספיים, בשל היותו קצר מן ההליך המתנהל בביהמ"ש. הצדדים מנהלים יחד הליך אחד, אשר נמצא בשליטתם. זאת, לעומת ניהול הליך משפטי, העשוי להיות ממושך ובמסגרתו מועסקים לפחות שני עורכי דין, והעלויות הכרוכות בו, מעבר לשכר טרחת עורכי הדין, הן – אגרות ביהמ"ש, הוצאות ניהול ההליך, הוצאות בגין מינוי מומחים ועוד.
- תקשורת פתוחה – האווירה באולם ביהמ"ש מעמיקה לא פעם את הפערים בין הצדדים ואינה תורמת ליישוב המחלוקות, קל וחומר כאשר עסקינן בקרע בתחום הזוגי ו/או המשפחתי. לעומת זאת, אחד מיתרונותיו החשובים של הליך הגישור הוא ביצירת קרקע נוחה ופוריה לקיומה של תקשורת פתוחה, חיובית ואפקטיבית, בסיועו של המגשר. יישוב המחלוקות בין הצדדים באווירה זו, מקדמת את ההליך, מקצרת ומייעלת אותו ומאפשרת לכל צד להביע את עמדתו ואת צרכיו בחופשיות ונינוחות.
- סודיות מוחלטת – תקנות הגישור אוסרות על המגשר לעשות שימוש במידע שנמסר לו במסגרת הליך הגישור. יתרה מכך, במצב בו לא צלח הליך הגישור והצדדים חזרו להתדיינות בביהמ"ש, הרי שאין ביכולתם להזמין את המגשר למסור עדות ו/או להציג מסמכים ו/או כל ראייה אחרת, אשר הוצגה במסגרת הגישור. הדבר מסייע בידי הצדדים להתנהל בחופשיות וללא חשש.
עו"ד פלסנר הינה מגשרת מוסמכת, בעלת ניסיון רב בניהול הליכי גישור גירושין, מאמנת ומרצה בכירה בקורסי גישור משפחה.
צפו בעו"ד מתת פלסנר מתראיינת בנושא גישור
יתרונות תהליך הגישור בגירושין. צפו בעורכת הדין מתת פלסנר מתראיינת בנושא גישור
עו"ד מתת פלסנר מתראיינת בתוכנית "כל בוקר" בנושא גישור
לקוחות ממליצים
גישור משפחה
גירושין הם מהלך דרסטי אשר משנה את המציאות של כל בני המשפחה. הדבר קריטי במיוחד כאשר ישנם ילדים בתמונה. לכן, ככל שהגירושין יתבצעו בצורה רגועה יותר, כך הדבר יקל על כולם ויאפשר להיכנס לתוך המציאות החדשה בצורה חלקה יותר. בדיוק בשל כך זוגות רבים מעדיפים היום להגיע להסכם גירושין במסגרת הליך גישור אותו מוביל עורך דין מגשר. במסגרת הגישור אמור הזוג להגיע להסכם, הכולל התייחסות לכל נושא שיהיה רלוונטי לחיי המשפחה בהמשך. מכאן החשיבות הרבה של הובלת התהליך ע"י עורך דין מגשר המכיר את הנושא גם מדיונים בבית המשפט ויודע מה צריך ההסכם לכלול על מנת לקבל תוקף משפטי.
כל היתרונות של עורך דין מגשר להליך הגישור
כדי שהליך גישור יהווה תחליף לדיונים בבית המשפט הוא צריך להיות יעיל מאוד, ולגעת בכל נושא בו נוגעים בדיון בתיק גירושין בבית המשפט. הסכם גירושין צריך לשמש את הזוג המתגרש למשך שנים. קשה לבצע שינויים בהסכם הגירושין בהמשך הדרך בעקבות כל דבר שיעלה ולכן יש לכלול בו התייחסות לנושאים ומצבים רבים ככל הניתן, לרבות נושאים שיתכן ויהיו רלוונטיים רק בעתיד, אפילו שנים קדימה. עורך דין מגשר בעל ניסיון הן בהובלת הליכי גישור והן בייצוג בבית המשפט ידאג לכך שההסכם יגע בנושאים ובמצבים רבים ככל האפשר. הוא יסייע להגיע לעמק השווה גם בנושאים מורכבים באמצעות התבססות על החוק או תקדימים משפטיים בנושא זה וגם מכאן החשיבות הרבה להיותו גם עורך דין.
פרמטרים נוספים לבחירת עורך הדין
כאמור, חשוב לבחור עורך דין מגשר שיהיה בעל ניסיון רב בשני הכובעים. מעבר לכך, כדאי לבחור עורך דין שיהיה מקובל על שני הצדדים, עורך דין שהוא אובייקטיבי וניטרלי לחלוטין ואינו מועדף על אחד הצדדים באופן מיוחד. מומלץ לבחור עורך דין שענייני משפחה הם תחום ההתמחות העיקרי ואף הייחוד בו הינו עוסק, עם דגש על הנושא הרלוונטי. אמנם התייחסנו במאמר לגישור בעיקר בהליך גירושין אך עורך דין מגשר יכול להוביל גישור גם בנושאים אחרים בתוך המשפחה כמו סכסוכים לגבי ירושות וצוואות, סכסוכי אחים, ניהול עסק משפחתי ועוד. מעבר לפן המקצועי, חשוב גם הפן האישי: חיבור של שני הצדדים לעורך הדין ותחושת ביטחון ופתיחות מולו.
עו"ד מתת פלסנר היא עו"ד לענייני משפחה ומגשרת. היא מתמקדת ומתמחה בענייני משפחה בלבד מתוך רצון לתת ללקוחותיה את השירות הטוב ביותר. מוזמנים ליצור קשר.
גישור גירושין
ככל שגירושין הופכים להיות נפוצים יותר וקורים במשפחות רבות יותר, כך עולה המודעות לכך שכל עוד אלה משפחות עם ילדים, בני הזוג המתגרשים מחוברים ביניהם לכל החיים בנושא רגיש ורב משמעות בחייהם, ולא משנה לאן יפנו בדרכם החדשה. ישנה גם מודעות רבה יותר לכך שהדרך בה נעשים הגירושין חשובה לא פחות מן התוצאות וההחלטות שמתקבלות בסופו של דבר. תהליך רגוע ושקול יותר יאפשר לכל אחד מבני המשפחה להסתגל למצב ביתר קלות. לכן, זוגות רבים מעדיפים היום לעבור גישור גירושין במסגרתו יגיעו להסכם על פני דיונים בבית המשפט.
מה נקבע במסגרת גישור גירושין?
גישור גירושין אמור להוות תחליף מוחלט לדיונים בבית המשפט. לכן, במהלכו אמור הזוג המתגרש להגיע להסכמות לגבי כל נושא שיהיה רלוונטי לחיי בני המשפחה בהמשך. במסגרת ההסכם צריך להיות מוסדר עד לפרט האחרון נושא חלוקת הרכוש, הכולל את כל הנכסים שצבר הזוג, וגם נושא חלוקת החובות. נושא חשוב אחר הוא האחריות הורית לגבי הילדים (מה שנקרא בעבר משמורת): האם תהיה אחריות הורית מלאה לאחד ההורים עם זמני שהייה להורה האחר או אחריות הורית משותפת. האחריות ההורית תשפיעתשפיע במידה רבה על המזונות, אשר צריכים להיקבע באופן מדויק ומוסכם על שני הצדדים. מומלץ לשלב סעיפים הנוגעים למצבים שעשויים לקרות בעתיד וכיצד יש להתנהל בהם, למשל מעבר של אחד הצדדים לעיר אחרת או אפילו לחו"ל, זמני שהות בחופשות או חגים ועוד.
לעבור הליך גישור אפקטיבי ומוצלח
רק עם עו"ד מומחה בתחוםמדוע חשוב לבחור מגשר שהוא גם עורך דין? חשוב אמנם לבחור מגשר שיהיה בעל ניסיון רב בגישור והדבר כמובן קריטי, אך כיוון שהליך גישור מהווה תחליף להליך משפטי וההסכם צריך לקבל אישור ותוקף של פסק דין מבית המשפט, חשוב לא פחות שהוא יהיה גם עורך דין לענייני משפחה בעל ניסיון רב בייצוג בבית המשפט, שניהל מערכת משפטית ושיודע מהם הדגשים שישנם בדיונים בנושאים השונים בגירושין בבית המשפט ומעבר לכך גם מכיר היטב את החוקים בנושאים השונים בהם יש להגיע להסכמות בגישור, מה שיוכל לעזור מאוד ברגע של מחלוקת בין הצדדים.
עו"ד מתת פלסנר היא מגשרת ועו"ד לענייני משפחה העוסקת בתחום זה בלבד. יש לה ניסיון רב הן בייצוג בבית המשפט והן בהובלת הליכי גישור גירושין. מוזמנים ליצור קשר.
גישור משפחתי
משפחה היא המסגרת הקרובה ביותר לכל אדם, מסגרת בה הוא אמור להרגיש בנוח. לכן, לאנשים קשה לדמיין מצבים של סכסוכים משפחתיים עד לרגע בו הדבר קורה. רבים חושבים בטעות שהקשר הבלתי אמצעי והקרוב ימנע מצב של סכסוך ויאפשר פתרון כל מחלוקת בתוך המשפחה. זוהי טעות. לעיתים דווקא בשל הקשרים הקרובים, ההתנהלות וההתנהגות החופשות והביטחון בקשרים בין בני המשפחה, כל צד מתבצר בעמדתו, נוהג בעקשנות ואינו מתאמץ מספיק להסתכל על סלע המחלוקת מנקודת מבטו של הצד האחר. במצבי משבר או מחלוקת ככל שתתחילו הליך גישור משפחתי בשלב מוקדם יותר, כך יעלה הסיכוי שלא יתפתחסכסוך שלא ניתן עוד לאיחוי, נתקים במשפחה או תוצאות חמורות אחרות.
באילו מצבים מתאים לקיים גישור משפחתי ?
גישור משפחתי יכול לשמש כלי אפקטיבי בסוגים שונים של מחלוקות, ויכול לסייע הן במשפחה המורחבת והן במשפחה הגרעינית. במשפחה הגרעינית, גישור משפחתי יכול לסייע בפתרון מצבים שעולים בטרם או לאחר הגירושין ונוגעים לכל בני המשפחה. ניכור הורי למשל הוא נושא לא פשוט שניתן להגיע בו להבנות והסכמות במסגרת זו. כמובן שהליך גירושין בכלל ניתן ואף מומלץ לעבור באמצעות הליך גישור משפחתי בו יקחו חלק בני הזוג המתגרשים. במשפחה המורחבת גישור משפחתי מסייע בפתרון סכסוכים ומחלוקות הקשורים לירושות וצוואות, יכול להוות תחליף להגשת התנגדות לצוואה או כאשר אחד היורשים מרגיש מקופח. התהליך אפקטיבי מאוד כאשר אין צוואה וצצות מחלוקות לגבי אופן חלוקת העזבון. גם בעיות הצצות בניהול עסק משפחתי או העברתו הלאה יכולות להיפתר במסגרת גישור משפחתי.
לגשר ולפשר בתוך המשפחה – רק בעזרת מומחה בתחום
גישור משפחתי דורש קודם כל רצון משמעותי מכל אחד מהצדדים הלוקחים בו חלק. מעבר לכך, חשובה ביותר המקצועיות של המגשר. מקצועיות זו צריכה להיות בשני מישורים: כמגשר שהוביל הליכי גישור משפחתי רבים והצליח להביא להסכמות גם במצבים מורכבים וכעורך דין לענייני משפחה. ישנה חשיבות רבה לכך שהמגשר יהיה גם עורך דין המתמחה בתחום. פעמים רבות פתרון נושא שאין הסכמות לגביו נעשה באמצעות עריכת בוחן מציאות, המשקף את המציאות המשפטית הרלוונטית באותו התחום, מה שיכול לעשות רק עורך דין המתמחה בתחום. גם ייצוג בבית המשפט בתחום בו עוסק הגישור יסייע להובלת התהליך בצורה טובה ויעילה יותר.
עו"ד מתת פלסנר היא עו"ד לענייני משפחה בעלת ניסיון רב כעורכת דין בתחום וכן מגשרת המובילה גם הליכי גישור משפחתי מורכבים בהצלחה. מוזמנים ליצור קשר.
מגשרת גירושין
זוגות רבים, אשר בוחרים להתגרש, בוחרים לעשות זאת בהסכמה במסגרת הליך גישור. להליך גישור ישנם יתרונות רבים. אחד מהם הוא השליטה על הנקבע במסגרת ההסכם. אם בבית המשפט יש לקבל את פסיקתו של השופט אותה יודעים רק בסיום ההליך המשפטי, בהליך גישור, גם אם הגעה להסכמות אינה פשוטה ודורשת התפשרות, סעיף נכנס להסכם רק לאחר שמתקבל אישור לגביו משני הצדדים. מעבר לכך, מו"מ בהובלת מגשרת גירושין הוא לרוב ידידותי יותר, קצר יותר ובעלות נמוכה יותר מאשר התנהלות בבית המשפט.
האם תמיד ניתן לעבור הליך בהובלת מגשרת גירושין?
הליך גישור הוא מומלץ כל עוד בין בני הזוג ישנה תקשורת תקינה ומערכת יחסים טובה יחסית כך שהם יכולים לנהל שיח מכבד וגם להגיע בסופו של דבר להבנות והסכמות בכל נושא. כאשר ישנם מטענים כבדים ורבים בין בני הזוג, גם מגשרת גירושין מנוסה תתקשה מאוד להוביל את הזוג להסכם גירושין מלא. יתכן שיהיה ניתן להגיע להסכמות בחלק מהנושאים ואילו בחלק מהם, יצטרך בית המשפט ליתן פסיקתו. כמו"כ, שלא כמו בהליך גישור בו יש מגשר אחד אובייקטיבי, אשר מייצג את שני הצדדים, ניתן גם לנהל מו"מ מחוץ לבית המשפט כאשר כל אחד מבני הזוג מיוצג ע"י עו"ד מטעמו.
איך לבחור את המגשרת שתוביל אתכם להסכם?
תפקידה של מגשרת גירושין אינו פשוט ודורש מקצועיות רבה. מצד אחד, היא מובילה את התהליךומחברת ומגשרת בין הצדדים במטרה להביאם להסכם גירושין כולל. מצד שני, ההחלטה מוטלת על בני הזוג בלבד. המגשרת אינה קובעת ואינה מחליטה והיא הגורם המקצועי, אשר יוביל את הצדדים לקבל את ההחלטות הטובות ביותר בשבילם בנסיבות המקרה הייחודי שלהם. לכן, חשוב לבחור מגשרת גירושין בעלת ניסיון רב בהובלת הליכי גישור, לרבות במצבים מורכבים. בנוסף, בחרו מגשרת שהיא עורכת דין המתמחה בדיני משפחה, בעלת ידע רב בחוקים הנוגעים לענייני גירושין ומכירה היטב פסיקות המהוות תקדימים משפטיים. כך, תוכל המגשרת לסייע לכם להגיע להסכמות בהתבסס על החוק.
עו"ד מתת פלסנר מתמחה בדיני משפחה ומתמקדת בתחום זה בלבד מתוך רצון לתת ללקוחותיה את השירות הטוב והמקצועי ביותר, הן כעורכת דין והן כמגשרת. מוזמנים ליצור קשר.