מאת מתת פלסנר, עו"ד ומגשרת
במסגרת תיק גירושין מורכב, בו ייצגנו את הבעל, הובא לידיעתנו, כי האישה "מארחת" את מאהביה השונים בביתם המשותף של הצדדים. לא היה מדובר עוד בחשד סתמי או חולף, כי אם בידיעה ברורה וודאית, שאושרה בידי חוקר פרטי מוסמך.
כך, נהגה האישה, אשר בגדה בבעלה משך שנים רבות, לארח את מאהביה השונים בביתם המשותף של הצדדים. זאת, עוד טרם גירושי הצדדים. על פניו, נשמע מופרך ולא הגיוני, אך כך היה. הבעל, אשר ביקש, כי האישה תחדל ממנהגה זה, סבר, כי ניתן יהא למנוע את "מצעד המאהבים" של האישה בביתו, במיוחד לאחר שהבין, כי אשתו מארחת את מאהביה השונים במיטתו.
בבקשה שהוגשה על ידנו, במסגרת תביעת הגירושין בבית הדין הרבני, נתבקש ביהד"ר ליתן צו האוסר על כניסת מאהבי האישה לבית הצדדים. מבלי לקבוע באם אכן עשתה כן האישה אם לאו, קבע ביה"ד, כי הואיל והבעל הינו הבעלים של מחצית הבית, הרי שזכותו למנוע כניסת גברים זרים לביתו. וכך, התקבלה בידנו ההחלטה האמורה.
חשוב להבין, כי קורה לא פעם, שזוגות אשר מנהלים הליכי גירושין, טרם פירקו את השיתוף ברכוש המשותף לרבות בבית המגורים המשותף. ברבים מן המקרים, מי מבני הזוג עזב זה מכבר את הבית ומשנהו נותר להתגורר בו עם הילדים. אמנם אין לצפות, כי בן הזוג הנותר יעשה ברכוש המשותף כבשלו עד לפירוק השיתוף והחלוקה בפועל, לרבות ניהול פרשיות אהבים בסלון בית הצדדים. אולם, עיניינו הרואות, כי לעיתים מציאות וציפייה – נפרדות הן.
הדברים מקבלים משנה תוקף עת שלזוג המתגרש ילדים מתבגרים, המתנהלים באופן עצמאי ועשויים "להפתיע" את מי מהוריהם בביתם ללא כל הודעה מוקדמת. במקרה זה, הפתיע אחד הילדים את האישה, שלא ציפתה לו בבית באותה העת והמבוכה היתה רבה. הילדים כמובן לא מודעים לכך, כי הוריהם "המשיכו הלאה" ועל אף היותה נשואים, מנהלים הם לעיתים מערכות יחסים חדשות.
מעבר לכך, הילדים, אשר ניצבים בלב העימות בין הוריהם המתגרשים, אינם ערוכים להתמודדות עם "הפתעות" מסוג זה. תפקידנו המרכזי כהורים הוא להגן עליהם. עלינו להימנע בכל דרך ממעורבות ילדנו במתרחש בהליך הגירושין, מחשיפתם לאירועים מסוג זה ומטלטלות מיותרות לנפשם הרכה. הבה נשמור על ילדנו, שטובתם קודמת לכל.