מעצם העובדה שכל אחד מאיתנו הוא אדם בעל אופי שונה או העדפות אחרות, ישנם הבדלים באופן בו אדם אחד מסתכל על מצב מסוים לבין האופן בו אדם אחר מסתכל עליו. היום, ישנה מודעות רבה יותר לכך שכל אחד מאיתנו צריך לקבל את העובדה שלאדם אחר יכולות להיות דעות שונות והסתכלות שונה על דברים. עם זאת, כאשר עניין נוגע לשני אנשים באותה מידה ולכל אחד מהם הסתכלות שונה, נוצרים פערים אשר יכולים להחמיר ולהביא עד לכדי סכסוך. יישוב סכסוך נוגע לסוגים שונים של סכסוכים: בין חברים, שותפים, שכנים, קולגות וגם במסגרת הקרובה לנו ביותר: המשפחה.
החשיבות של יישוב סכסוך במשפחה ע"י גורם מקצועי
כאמור, סכסוכים יכולים לקרות בין אנשים בעלי קשר וחיבור משתנים. עם זאת, לסכסוכים בתוך המשפחה יכולות להיות תוצאות חמורות יותר דווקא מעצם העובדה שזו המסגרת בה אדם מרגיש את התחושה הנוחה ביותר ומתנהג באופן הטבעי ביותר. דווקא בשל כך רבים בוחרים להתעקש ולהתבצר בעמדתם כך שאין סיכוי לפתרון הסכסוך באופן עצמאי והדבר רק מחמיר עד לכדי נתק של שנים. לכן, דווקא בתוך המשפחה מומלץ מאוד לפנות לאדם אשר יישוב סכסוך הוא ההתמחות שלו. מומלץ שיהיה עורך דין לענייני משפחה המכיר היטב את החוקים בכל הקשור לעניינים משפחתיים בעלי אופי משפטי כמו סכסוך בעקבות ירושה או צוואה, סכסוך הקשור לגירושין, לניהול עסק משפחתי ועוד.
אילו אפשרויות ישנן ליישוב הסכסוך?
המטרה הראשית של יישוב סכסוך היא קודם כל לגשר על הפערים שנוצרו בין הצדדים. ניתן לעשות זאת במספר דרכים. דרך אחת היא גישור. גישור עשוי להוביל את הצדדים להתגבר על הפער שישנו ביניהם וכן ייתן להם כלים למציאת עמק השווה ביניהם כך שיצליחו להגיע בסוף להסכמות בכוחות עצמם. המגשר בגישור הוא גורם אובייקטיבי, אשר תפקידו להביא את הצדדים לכדי הבנות תוך שהינו מחדד נקודות בעייתיות וכן מציג את הדברים בראייה משפטית. אפשרות שניה היא ניהול מו"מ כשכל צד מיוצג ע"י עורך דין מטעמו.
עו"ד מתת פלסנר מתמחה בענייני משפחה, וכן בגישור ויישוב סכסוכים בכל נושא. היא מצליחה להוביל את הצדדים לכדי הסכם גם כאשר נראה להם שלא יצלחו את התהליך. מוזמנים ליצור קשר.